Skip to Content
Sivistyspalkinnot

Sivistyspalkinto 2015

Julkaistu:

SPR:n Kalle Löövi saa vuoden sivistyspalkinnon

Kansanvalistusseura on myöntänyt vuoden 2015 Sivistyspalkinnon Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtajalle Kalle Lööville.

Punainen Risti on tehnyt tärkeää työtä erityisesti pakolaiskriisin hoitamisessa. Kalle Löövi on toiminut näkyvässä roolissa kansainvälisen avustustyön johtajana ja inhimillisen pakolaispolitiikan puolestapuhujana.

– Pakolaiskriisi on osoittanut tarpeen tehokkaalle avulle niin pakolaisleireillä kuin pakolaisten vastaanottomaissa. Suomen Punainen Risti toteuttaa tätä työtä nopeasti ja koordinoidusti Kalle Löövin johdolla. Hän on myös omissa puheenvuoroissaan julkisuudessa tuonut esille inhimillisyyden arvoa ja edistänyt keskustelua pakolaiskriisin syistä, tiivistää Kansanvalistusseuran puheenjohtaja Cay Sevón.

Suomen Punainen Risti tukee viranomaisia turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamisessa ja ylläpitää useita vastaanottokeskuksia eri puolilla Suomea. Järjestön vapaaehtoisilla on tärkeä rooli vastaanottokeskusten asukkaiden arjessa.

Kansanvalitusseura jakaa Vuoden sivistyspalkinnon ajankohtaiselle henkilölle, ryhmälle tai teolle, joka edistää sivistystä yhteiskunnassa. Sivistyksellä tarkoitetaan empatiaa, suvaitsevaisuutta, vastuuta ympäristöstä ja maailmasta sekä kasvamista tavoiteltavaan aikuisuuteen, ihmisyyteen ja yhteiskuntaan. Vuodesta 1974 lähtien jaettu palkinto tunnettiin aiemmin Kansanvalistusseuran palkintona. Vuoden sivistyspalkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Palkinto on perinteisesti ollut nykytaidetta. Tänä vuonna se on kuvanveistäjä Tarja Malisen keraaminen veistos Ei toivottu tyttö. Taiteilijan töiden taustalla on YK:n lapsen oikeuksien sopimus. Sen mukaan jokaiselle lapselle kuuluu yhtäläinen oikeus säilyä hengissä, elää arvokas ja turvallinen elämä.

Kuva: Suomen Punainen Risti

Jaa artikkeli
Back to top