Kielikukkanen (2020–2022)

 Kielikukkanen (2020–2022)

Miten tulevaisuuden opistossa opiskellaan vieraita kieliä? 

Kielikukkanen-projektissa tutkitaan, kokeillaan ja muutetaan vallitsevaa ajattelutapaa ja toimintamalleja vieraiden kielten kurssisuunnittelussa. Asiakkaiden tarpeita vastaavat monimuotoiset kurssit lisäävät kielten opiskelun saavuttavuutta ja opiskelun mielekkyyttä.

Kieltenoppiminen rikastuttaa oppijoiden elämää sekä suomalaisen yhteiskunnan kielivarantoa.

Kielikukkanen-projektin pääkohderyhmänä ovat kansalais- ja työväenopistoissa toimivat suunnittelijat ja kieltenopettajat.  

Opetushallituksen rahoittaman hankkeessa on tarkoitus kehittää uusia malleja kurssisuunnitteluun tueksi yhdessä kuuden eri puolilla Suomea toimivan kansalaisopiston kanssa. Nämä mallit hyödyntävät asiakaslähtöistä ajattelua ja digitaalisuuden eri muotojaTämän lisäksi jaetaan ajatuksia ja ideoita muiden kansalais- ja työväenopistokentällä kielten kanssa toimivien kanssa, pohditaan kurssien osaamisperusteisuutta, arviointia ja kehitetään kentän verkostoitumista muiden oppilaitostyyppien kanssa. Näillä toimilla pyritään helpottamaan kieltenopiskelijoiden oppimispolkua eri oppilaitosten välillä.   

 

Lue lisää:

Lisätietoja

Projektin tapahtumia 

Tulevat tapahtumat

Ke 17.11.2021 klo 13–14

Ai mikä ihmeen Kielikukkanen? Webinaari kansalaisopistojen rehtoreille ja kielten suunnittelusta vastaaville. Tule kuulemaan pilotointikokemuksia ja ottamaan selvää, helpottaisiko malli sinun opistosi asiakkaiden kurssivalintoja sekä opettajien ja suunnittelijoiden työtä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen: https://bit.ly/2YKMjx5

Pe 11.03.2022 klo 13-14

Save the date!

Pe 25.03.2022 klo 13-14

Save the date!

Menneet tapahtumat

Pe 09.04.2021 klo 13–14 

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan osaamisperusteisuudesta ja kielten kurssien kurssikuvauksista. Alustuksen pitää opetusneuvos Heikki Tulkki.

Pe 19.03.2021 klo 13–14

Jatkamme keskustelua kurssimallien suunnittelusta. Kuulemme kokemuksista hybridimallisesta opetuksesta, sekä keskustelemme kieltenoppimisen uusista muodoista. Alustuksen pitäjät Marjo Markkanen/Kuopion kansalaisopisto ja Marika Boström/Vaasan kansalaisopisto Alma – Vasa medborgarinstitut Alma.

Pe 11.12.2020 klo 13–14

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan kurssisuunnittelun uusista tuulista. Kuinka voimme palvelumuotoilun keinoja hyödyntämällä tehdä kielikurssivalikoimastamme mahdollisimman selkeän asiakkaille? Webinaarin aikana esitellään projektissa suunniteltava kurssikuvaus-malli. Alustuksen pitää Sari Isokangas/Vaasan kansalaisopisto Alma – Vasa medborgarinstitut Alma.

Pe 30.10.2020 klo 13–14

Aiheena vapaan sivistystyön kieltenopettajuus. Mietimme yhdessä, mitä vapaan sivistystyön kieltenopettajuus on. Mitä taitoja ja tietoja tarvitsemme tulevaisuudessa, jotta asiakkaat, vanhat ja uudet, löytävät kurssimme? Alustuksen pitää Marja Juhola/Etelä-Helsingin kansalaisopisto.