Arkisivistyksen digikirjasto (2021–2022)

 Arkisivistyksen digikirjasto (2021–2022)

Projektissa digitoidaan otos vuonna 1874 perustetun Kansanvalistusseuran, silloin tärkeän sivistyskustantajan, alkuvuosikymmenien julkaisuja.

Digikirjaston valikoima kuvaa sitä, millaista elämän eväitä kansa sai tietokirjoista 18001900-lukujen vaihteessa 

Valikoimassa painotetaan julkaisuja, jotka antavat virikkeitä nykylukijalle ja luovat jatkumoa historiasta nykypäivään. Näin osoitetaan, että aikamme ilmiöillä, kuten kierrättämisellä tai ruokahävikillä, on juurensa menneisyydessäSamalla tuetaan sukupolvien välistä oppimista, sillä monet julkaisuissa esitellyt ideat ja taidot ovat tuttuja nykynuorten isovanhemmille.

Arkisivistyksen digikirjastolla on myös annettavaa esimerkiksi vanhojen työtapojen, kuten dentaitojen tutkimiseen ja elvyttämiseen vapaan sivistystyön kursseilla ja kouluopetuksessa. Arkisivistyksen digikirjasto antaa hyötyä tiedon yleistajuistamisesta kiinnostuneille, kuten tutkijoille ja toimittajille.

Digikirjastolla Kvs vastaa tutkitun tiedon teemavuoden 2021 haasteeseen viedä tieto kaikille. Digitoinnilla parannetaan tiedon saavutettavuutta ja sivistyksellistä tasa-arvoa. Digitointiprojektia rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto Kopiosto-korvauksilla. Kirjasto on osa Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa.

 

Lue lisää projektista

Koleran kurimuksesta koronan koettelemuksiin – Arkisivistyksen digikirjasto avaa säätiön julkaisut kaikille (1.7.2021)

Käsitöihin ideoita sadan vuoden takaa – Säätiön digitointihanke tuo ohjeet kaikkien saataville (7.12.2021)

 

Yhteystiedot

Projektipäällikkö
Esko Clarke Sario
digitointikonsultti, Kvs-säätiö,
+358 40 554 8514, esko.clarkesario(a)kvs.fi

 

Lisätietoja teemavuoden tapahtumista

Lauri Tuomi, toimitusjohtaja, Kvs-säätiö, +358 50 476 9977, lauri.tuomi(a)kvs.fi