Aikuiskoulutuksella ratkaisuja yhteiskunnan ongelmiin

Kansanvalistusseura ja Vapaa sivistystyö ry ovat julkaisseet aikuiskoulutuksen manifestin.

Aikuiskoulutuksella tulevaisuuteen – Manifesti esittelee seitsemän poliittista osa-aluetta, joihin aikuiskoulutuksella voidaan vaikuttaa. Aikuisten kouluttaminen on avainasemassa esimerkiksi pakolaiskriisin ratkaisemisessa.

– Aikuiskoulutuksella voidaan vaikuttaa kantaväestön asenteisiin ja kotouttaa maahanmuuttajat. Aikuiskoulutus kehittää demokratiaa ja kansalaisuutta sekä ehkäisee radikalisoitumista ja syrjäytymistä, Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski sanoo.

Manifesti kertoo aikuiskoulutuksen hyödyistä tutkimustulosten ja hyvien käytäntöjen avulla.

– Julkaisu on suunnattu eurooppalaisille ja kansallisille päätöksentekijöille. Aikuiskoulutusjärjestöt ja oppilaitokset voivat käyttää sitä apuna edunvalvontatyössään, Ruuskanen-Parrukoski kertoo.

Manifesti on suomenkielinen käännös Euroopan aikuiskoulutusjärjestön (European Association for the Education of Adults, EAEA) joulukuussa ilmestyneestä Manifesto for Adult Learning in the 21st Century -julkaisusta.

EAEA on kansalaisjärjestö, johon kuuluu yli 137 jäsenorganisaatiota 44 Euroopan maasta. Sen päätehtäviä ovat elinikäisen oppimisen vaaliminen Euroopassa ja aikuiskoulutuksen edunvalvonta Euroopan unionissa. EAEA:n päämaja on Brysselissä.

Kansanvalistusseura on tunnettu kansainvälisestä yhteistyöstään aikuiskasvatuksen alalla. Se hoitaa EAEA-järjestön tiedotusta, julkaisee englanninkielistä Elm-verkkolehteä ja toteuttaa kansainvälisiä hankkeita.

Julkaisu on vapaasti saatavilla EAEA:n verkkosivulla.

Lisätiedot:

Tiedottaja Aura Vuorenrinne, 040-511 2475, aura.vuorenrinne(a)kvs.fi